Politika privatnosti

Poliklinika LACRIMA, Zadar, Bože Peričića 14, OIB : 57067948595 (u daljnjem tekstu : LACRIMA), zastupana po mr.sc. Vesni Augustinović, dr.med. donijela je sljedeća:

Pravila privatnosti

Pravila privatnosti opisuju način na koji LACRIMA postupa s informacijama i podacima koje ste podijelili s nama kako bismo vam pružili najbolju uslugu prilikom posjeta našoj pliklinici LACRIMA i našim internet stranicama.
Osobne podatke koje ste nam pružili (bilo u našoj poliklinici ili putem naših internet stranica, korisničkih sučelja, ili nekih drugih kanala) ili koje imamo u posjedu obrađivati ćemo na način i u svrhe navedene u ovim Pravilima privatnosti. Prikupljanje i obrada vaših osobnih podataka provodi se u skladu sa primjenjivim zakonima o zaštiti osobnih podataka, posebice u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka („Narodne novine“ broj 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12) i propisima koji će navedeni propis u buduće zamijeniti ili izmijeniti, primjerice Opća uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (GDPR).

1. Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade vaših osobnih podataka je Poliklinika LACRIMA, Zadar, Bože Peričića 14, OIB : 57067948595.
U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanjem vaših prava navedenih u točki 4. teksta, molimo obratite nam se na recepciji poliklinike „LACRIMA“ u Zadru, Bože Peričića 14 ili pošaljite elektroničku poruku na sljedeću e-mail adresu poliklinika@lacrima.hr.

2. Osobni podaci koje prikupljamo. Svrha prikupljanja i obrade osobnih podataka. Razdoblje na koje se osobni podaci prikupljaju.

Vaše osobne podatke obrađujemo u opsegu koji je potreban za zaštitu osoba i imovine ili u druge svrhe obrade, posebice:
2.1 U sigurnosne svrhe i svrhe zaštite naše imovine, možemo obraditi video snimke Vašeg lica, snimljenog u našoj poliklinici te izvršiti uvid u identifikacijski dokument prilikom ulaska u štićeni prostor odnosno izlaska iz štićenog prostora. Osobni podaci će biti obrađeni u trajanju potrebno za ispunjenje razloga obrade, do maksimalno 30 dana.

3. Kome otkrivamo vaše osobne podatke.

Vaši osobni podaci mogu biti otkriveni pouzdanim trećim stranama koje nam pružaju administrativnu ili tehničku podršku, odnosno izvršiteljima obrade. Također možemo dijeliti vaše osobne podatke s tijelima javne vlastima ili tijelima za provedbu zakona ako je navedeno potrebno u svrhu ispunjavanja zakonskih
obaveza, s vanjskim savjetnicima i s drugim osobljem koje ima obvezu čuvanja povjerljivosti podataka.

Samo ograničeni broj naših zaposlenika imati će pristup vašim osobnim podacima. Zaposlenici su dužni čuvati povjerljivost vaših osobnih podataka i pridržavati se mjera za strogu zaštitu njihove povjerljivosti.

4. Prava ispitanika u odnosu na obradu.

Ako nam date privolu za obradu vaših osobnih podataka, to radite potpuno dobrovoljno i imate pravo opozvati ili ograničiti privolu u bilo kojem trenutku. Ako se vaši osobni podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga (uključujući profiliranje) ili na temelju legitimnog interesa, također imate pravo povući privolu na takvu obradu u bilo koje vrijeme.
Pod određenim uvjetima i okolnostima, vaša druga prava uključuju: pravo na pristup vašim osobnim podacima, pravo na ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka, pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka, pravo na prenosivost podataka i pravo da podnesete zahtjev za utvrđivanje povrede prava protiv LACRIME, kao voditelja obrade podataka, nadzornom tijelu odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka i to putem obrasca koji Vam je dostupan na našoj Internet stranici ili na recepciji poslovne zgrade, odnosno slanjem email-a na adresu e-pošte : poliklinika@lacrima.hr.

5. Čuvanje vaših osobnih podataka.

Zadržavamo Vaše osobne podatke u trajanju koje je potrebno za ispunjavanje svrhe obrade tj. obično za razdoblje obavljanja ugovornog odnosa ili u trajanju koji propisuju primjenjivi zakoni, odnosno legitimni interesi. U slučajevima u kojima obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vašeg pristanka, takvi osobni podaci bit će obrađeni u trajanju vaše privole koju možete opozvati ili ograničiti u bilo kojem trenutku. Ako to učinite, mi ćemo prestati obrađivati osobne podatke u svrhu za koje ste opozvali privolu.

6. Značajke društvenih mreža

Naša internet stranica može uključivati značajke društvenih mreža, kao što su Facebook ili Instagram gumbi. Te značajke mogu prikupljati određene informacije o posjetiteljima naše web stranice, kao što su IP adresa ili povijest pregledavanja i mogu stavljati kolačiće u preglednike posjetitelja. Imajte na umu kako je obrada prikupljenih podataka regulirana politikama operatera društvenih mreža i stoga se ova Pravila privatnosti ne primjenjuju u tom slučaju.

7. Promjena u vezi obrade podataka.

Obavijesti o svim budućim promjenama do kojih može doći u vezi ovih Pravila privatnosti biti će vam proslijeđene kroz dogovorene komunikacijske kanale. Unatoč tomu, savjetujemo vam da periodički pregledavate Pravila privatnosti za slučaj izmjena.

Jeste li spremni za novi pogled na svijet?

Zatražite termin konzultacija, zahvata ili tretmana putem našeg sigurnog online obrasca ili na broj telefona +385 (0)23 203 510

Pošaljite nam upit